preloader
Natrag na Destinacije

Let's cycle!Cikloturizam u Sisačko-moslavačkoj županiji

Podijeli
sve
Povijest i kultura
Priroda
Sport i zdravlje
Zabava

Sisačko-moslavačka županija
Projekt „Razvoj cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji“ financira Ministarstvo turizma Republike Hrvatske u okviru Javnog poziva – programa razvoja cikloturizma u 2017. godini.

Projekt „Biciklom za turizam bez granica“ – „Bicikl za turizam bez granica“ (BIKE 4 TWF) rezultat je suradnje Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. i Agencije za ekonomski razvoj općine Prijedor PREDA-PD. Projekt je stvoren u sklopu EU IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.

Cilj ovog projekta je razvoj turizma u pograničnom području između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Parku prirode Lonjsko polje i Nacionalnom parku Kozara u Bosni i Hercegovini. Obilježavanjem šest biciklističkih ruta u Parku prirode Lonjsko polje i njihovim povezivanjem s biciklističkom rutom koja vodi prema Nacionalnom parku Kozara, napravljen je novi integrirani turistički proizvod, u ukupnoj dužini od 310 kilometara. Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije obilježila je dodatnih 130 km kroz svoj operativni plan i iz sredstava odobrenih za ovu svrhu Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je ovu ponudu upotpunila s 440 km biciklističkih turističkih ruta na području cijele okrug. Dobrodošli!

BOGATSTVO RAZLIKA
Sisačko-moslavačka županija nudi vam opuštanje u netaknutoj prirodi, povratak u viteško doba, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u lokalnim jelima i dobrim pićima Moslavine. Kad stignete u Sisačko-moslavačku županiju, bit ćete u kontaktu s regijama Moslavine, Posavine, Pounja, Slavonije, Pokuplja, Turopolja, Banovine i Korduna. Biciklističke rute kroz Park prirode Lonjsko polje poseban su izazov ljubiteljima biciklističkog turizma. Jednostavni su i ugodni za vožnju biciklom, pogodni za obiteljski odmor i rekreaciju. Visinska razlika je gotovo zanemariva, a gustoća prometa na cestama rute uglavnom je vrlo mala. Gostoljubivi ljudi, drevni krajolik poplavljenih površina, autentična kultura Posavine, korito rijeke Save i pritoka, bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta – pravi su motiv da sjednete na bicikl i posjetite Park prirode Lonjsko polje.

Jeste li spremni za...Bike & Bed

Sljedeće mjestoLječilište Topusko – na izvoru zdravlja