preloader
Natrag

Lokalna ruta PPLP 01

Podijeli

Duljina rute: 23.7 km

Lokalna ruta PPLP 01 obuhvaća mjesta: Selište Sunjsko, Sunja, Vedro Polje, Graboštani i Majur. Spaja se na SMŽ 03. Promet je slabog intenziteta pa možete uživati u netaknutoj prirodi zelene Banovine.

Opis rute:

Od Save do Une, od nizine sunjske Posavine i pogleda na Lonjsko polje s druge strane, od Selišta Sunjskog, preko Sunje, kroz Vedro polje i Graboštane do Majura, do blagih i prelijepih brežuljaka iza kojih teče jedinstvena rijeka, ljepotica Una i pruža se pogled na predivnu dolinu, na Pounje i na susjednu Bosnu i Hercegovinu.
Ova „Prečica od Save do Une“ nudi Vam 24 km izuzetno raznolike ceste, ravnog, nizinskog puta od Save, kroz mirna i gusto zbijena naselja do brdovitog kraja, obrubljenog seoskim kućama, malo udaljenijim jedna od druge, otvorenim prostorom i nepreglednim šumama Banovine i Pounja.
Dva ili tri malo zahtjevnija uspona, tek da Vam postave izazov, manji napor koji će biti nagrađen prekrasnim pejzažima na sve strane.
S Lokalne ruta PPLP 01 možete produžiti na županijske rute 02 i 03, možete kamo god Vi želite, a usput razgledajte, jer na ovoj ruti morate vidjeti…

Morate vidjeti:

Selište Sunjsko, predgrađe Sunje, neodvojivo vezano sa Sunjom, čine zapravo zanimljivu cjelinu.
Sunja, slikovito posavsko mjesto na raskrižju putova za Sisak, Hrvatsku Dubicu i Hrvatsku Kostajnicu, uspavani gradić, u sjeni župne crkve Svete Magdalene sa zadovoljstvom i prirodno, domaćinski dočekuje goste. Nakon Vedrog Polja, mjesta koje se tek turistički budi, skrenut ćete desno, do prvog strmijeg uspona i kroz Graboštane i vikendaška sela prije, doći u Majur, sjedište istoimene općine. U Majuru buja obilje domaćih proizvoda, nudi se putniku domaća hrana, pletu se košare, smiješe Vam se tradicionalno gostoljubivi ljudi ovog dijela Sisačko-moslavačke županije.

Sljedeća ruta

Cikloturistička nacionalna ruta Sava