preloader
Natrag na Istražite

Priča o škrletu

Podijeli

Dobro došli u Sisačko – moslavačku županiju, domovinu škrleta, jedino mjesto na svijetu gdje se uzgaja ova raritetna sorta koja daje vrhunska vina.

Škrlet (istoznačnica: ovnek žuti, osukač, maslec) je sorta bijelog grožđa ograničena i zaštićena u skupini kvalitetnih vina pod imenom moslavački škrlet, te mu daje za pravo da u tom smislu napreduje i da se uvrsti među vrhunska. Škrlet je autohtona sorta vina s područja Moslavine, područja s dugom vinskom poviješću koja kaže da su prve vinograde ovdje sadili Tračani, Iliri, Kelti i stari Rimljani.
Upravo je škrlet najvažnija razlika Moslavine od drugih vinskih područja. Jedino se tu može u potpunosti doživjeti ovo osebujno vino nježne arome i izraženog bouqueta. Škrlet će svakog vinoljupca osvojiti na drugi način. Podjednako muškarce i žene, mlade i starije.
Dođite i otkrijte Moslavinu i škrlet. Jamčimo vam da vina koja nose našu posebnu oznaku pripadaju samome vrhu vinske ponude u Hrvatskoj. U našim podrumima smo ih uzgojili kako bismo prvenstveno sebi pružili užitak. Budite naši gosti i pružite nam zadovoljstvo da podijelimo taj užitak s vama.