preloader
Natrag na Destinacije

Edukacijsko-prezentacijski centarEdukacijsko-prezentacijski centar NATURA SMŽ

Podijeli
sve
Povijest i kultura
Priroda
Sport i zdravlje
Zabava

Edukativno-prezentacijski centar Natura SMŽ osnovan je u sklopu projekta „Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje Edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ“

U Petrinji je u srijedu, 12. travnja svečano otvoren Edukativno-prezentacijski centar Natura SMŽ.

Edukativno-prezentacijski centar Natura SMŽ osnovan je u sklopu projekta „Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje Edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ“, koji je financiran sredstvima Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a osmišljen je s ciljem promicanja prirodnih vrijednosti bogatstava Sisačko-moslavačke županije kao i učenja o očuvanju istih.  Centar prezentira koristeći suvremenu tehnologiju, ali i tradicionalni način. Uz sam centar, još su izgrađena tri tematska vidikovca te su izgrađene četiri info točke.

Prihvatljivi posjetitelji su djeca predškolske dobi pa sve do osoba starije životne dobi, a u Centru će posjetitelji na moderan ili tradicionalan način naučiti o biljnom i životinjskom svijetu, o vukovima, o hrastu lužnjaku, kestenovim šumama, o šišmišima. Moći će doživjeti i Panonsko more i rijeke u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Osnivanjem Edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ omogućena je prezentacija prirodne baštine Sisačko-moslavačke županije, zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000, a novi centar je mjesto učenja o prirodnim procesima i prirodi koja nas okružuje i koje smo nedjeljiv dio, kombiniranjem tradicionalnih i inovativnih načina stjecanja znanja. Centar omogućava jaču uključenost šire zajednice u očuvanje prirodne baštine i omogućava ravnomjerni regionalni razvoj.

Edukacijsko-prezentacijski centar NATURA SMŽ

Sljedeće mjestoCikloturizam u Sisačko-moslavačkoj županiji