preloader

Doživite grad bogate povijesne i kulturne baštine.

Sisak – grad koji leži na tri rijeke, Kupi, Savi i Odri i s njima živi u legendi vilinske ljubavi već više od 2000 godina.

Arheološki ostaci svjedoče o ilirskim plemenima koje su pokorili Kelti, a oni su pak podlegli Rimljanima 35. godine prije Krista koji su sagradili novi rimski grad, Sisciu.
Osvjedočite sami o srednjovjekovnom Sisku i otporu kršćana u prodoru Osmanlija, te slavnoj bitci kod Siska u 16. stoljeću.
Središtem grada protječe rijeka Kupa, najdulja hrvatska nacionalna rijeka. Nizvodno od Siska ona je i plovna, te je bez nje povijest Siska nezamisliva. Kupom dominira Stari most – vizualni simbol grada Siska, jedan od najistaknutijih simbola Siska i vrijedno naslijeđe kulturne baštine.
Nedaleko od Siska nalazi se jedinstveni europski Park prirode Lonjsko polje, čiju graditeljsku baštinu čine sela sa specifičnom arhitekturom poput Čigoča. Ako ste strastveni ljubitelj prirode i voda: dođite k nama u lov, ribolov ili uživajte u kanuingu. Iskusni biciklisti koji uživaju u brojnim biciklističkim rutama diljem Hrvatske naglašavaju da neke od najljepših ruta prolaze kroz Park prirode Lonjsko polje.
Prošlost, sadašnjost, budućnost – ispreplele su zanimljivo tkivo oko ovog grada i njegove okolice.
Grad je to urbanih koncerata, kreativnih manifestacija, spektakularnih murala, grad sporta, grad na 3 rijeke čija arhitektura spada u iznimnu kulturnu baštinu Hrvatske.
Grad koji diše i živi sa svojom rijekom, grad vrijedan posjete i istraživanja, za izlete je upravo idealan.
Dođite i doživite spoj tradicije, kulture i sporta na obalama rijeke koja živi u nama. Dođite, Sisak vas neće razočarati.