preloader
Natrag na Novosti

26.01.2022Terenska nastava studenata iz Križevaca u Sisačko-moslavačkoj županiji

Podijeli

U suradnji sa Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije 25.01.2022.g. studenti Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca u sklopu terenske nastave posjetili su Sisačko-moslavačku županiju.

Ovom prilikom studenti su u pratnji profesora dr.sc. Silvija Jerčinović, dr.sc. Kristine Svržnjak, i dr.sc. Sandre Kantar obišli holandsku kuću u Sisku gdje ima je direktorica Turističke-zajednice Sisačko-moslavačke županije Ingrid Padjen Đurić predstavila turističku ponudu Sisačko-moslavačke županije, a direktorica TZG Siska Mirjana Lahovsky Žličarić turističku ponudu grada Siska, potom je ravnatelj Muzeja Sisak Vlatko Čakširan održao predavanje o industrijskoj baštini, a Dahna Prskalo Peco o projektu gradskih murala Re:Think.

Studenti su nakon razgledavanja murala posjetili grad Petrinju gdje ih je dočekala  direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Ivanka Držaj te predstavila planove za razvoj turizma u Petrinji, a potom su obišli seosko domaćinstvo Korablja Tišinić u Petrinji, Capriccia centar u Nebojanu i Lončarstvo Val u Petrinji.

Sljedeća novost

|

Održana 2. međunarodno znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2021. pod nazivom: „Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja“.