preloader
Natrag na Događanja

BICIKLIJADA – „PUTEVIMA BANA JOSIPA JELAČIĆA“

Podijeli

BICIKLIJADA – „PUTEVIMA BANA JOSIPA JELAČIĆA“

17
ruj

ORGANIZATOR

BK RODA, Općina Topusko, RBU Cikloni, TZ SMŽ, TZ Topusko

DATUM

17.09.2022 godine

VRIJEME

09:00 – 17:00

PRIJAVE

08:00 – 08:45

Prijave za biciklijadu Putevima bana Josipa Jelačića mogu se izvršiti na www.bk-roda@net.hr ili na dan dolaska u paviljonu parka OPATOVINA u Topuskom.

DUŽINA RUTE

75 km

OPIS RUTE

Ovogodišnja staza biciklijade Putevima bana Josipa Jelačića vozi se kroz Sisačko moslavačku županiju na potezu Topusko- Velika Vranovina-Topusko- Hrvatsko Selo-Skela-Donje Selište-Glina- Majski Trtnik- Vlahović- Grabova Banski- Luščani- Pecki- Cepeliš- Križ Hrastovački- Župić- Gora- Marin Brod- Glina- Donje Selište-Skela-Hrvatsko Selo-Topusko.

Ovaj događaj BICIKLIJADA PUTEVIMA BANA JOSIPA JELAČIĆA rekreativnog je karaktera.

Bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja koja bi mogala utjecati na samu brzinu bicikliranja neće se tolerirati niti odobravati.

U slučaju da se kod sudionika prijave jači biciklisti od organizatora će dobiti pratioca te će se njima omogućiti da odu brže od drugih ali na ukazanim okrepama moraju pričekati ostale bicikliste( ovaj dio propozicija vrijedit će samo ako bude jačih vozač).

Svaki oblik neposluha i narušavanje pravila vožnje u grupi koji bi smetao bilo kojem sudioniku biciklijade i organizatoru, učesnik biciklijade će se udaljiti te će bez nadzora organizatora biti isključen i vraćen kući u vlastitom aranžmanu.

Ako dođe do takakve situacije, organizator se ograđuje od bilo kakve nastale tjelesne ili materijalne štete na sudioniku koji je isključen iz biciklijade te se u vlastitom aranžmanu vraća svojoj kući.

Cijela staza je blago valovita tako da ima kratkih uspona ali i brzih spusteva te se svi sudionici mole da prvenstveno paze na same sebe, a i time na sigurnost svojih kolega biciklista koji će zajedno s njima sudjelovati u vožnji kako ne bi došlo do neželjenih padova i ozljeda.

Biciklijada imat će pauze na:

  1. 31 km u mjestu Grabovac Banski poslije uspona i skretanja prema mjestu Luščani

  2. 48 km kod izvora u mjestu Križ Hrastovački

  3. 56 km u mjestu Marin Brod

  4. 64 km u parku u gradu Glina

Na svim pauzama učesnicima će biti podijeljena okrepa s vodom.

Vozi se po otvorenim prometnivcama te se svi sudionici moraju pridržavati prometnih pravila kao i uputa redara biciklista !!!!

U koloni biciklista sudjeluju i motoristi koji će se brinuti za sigurnost biciklista u prometu ali i kola hitne pomoći za neželjene situacije.

Biciklijada je koncepirana na obilasku znamenitosti koje su vezane za bana Josipa Jelačića i njegovog boravka na prostorima Sisačko-moslavačke županije.

PRAVO NASTUPA

Pravo nastupa imaju svi oni koji se osjećaju zdravi i spremni na vožnju da će moći odpedalirati zadanu rutu.

Također bi bilo dobro da se prije početka bicikliranja ORGANIZATORU jave ljudi koji imaju neku zdravstvenu poteškoću što će ORGANIZATORU olakšati i omogućiti da tim sudionicima još više posvete svoje vrijeme tijekom biciklijade, ali i da obavijeste medicinske djelatnike koji su pratnji na njihovu vožnju i njihovo sudjelovanje s ostalim biciklistima.

Prije samog početka-starta biciklijade svaki učesnik će se potpistati da vozi na svoju vlastitu odgovornost i da svaku štetu na biciklu(kao i na samom sebi i na trećoj osobi) ili ako sličnu štetu nanese nekoj trećoj osobi, snosi u svom trošku.

Roditelji koji će možda doći s MALOLJETNICIMA ( 16, 17godina) uz svoj potpis garantiraju za njegovu sigurnost kao i njihovo ponašanje na cesti, te preuzimaju odgovornost za njega.

Obavezna je zaštitna kaciga!

Svi koji ne budu imali zaštitnu kacigu NEĆE MOĆI STARTATI ZBOG SIGURNOSNIH RAZLOGA BICIKLISTE!

VODA I HRANA

Svi učesnici biciklijade sa sobom moraju ponijeti vodu za ostatak biciklijade kao i svoju hranu koju su već tijekom vožnje navikli konzumirati. Hranu ne želimo dijeliti zbog higijenskih razloga kako ne bi došlo do neželjenih zdravstvenih problema.

VODA ĆE SE DIJELITI TIJEKOM VOŽNJE I STAJANJA!

Organizator zadržava pravo na projemu rute biciklijade ako dođe do nekih nepredviđenih poteškoća na zadanoj biciklijadi.

U organizaciji s ORGANIZATOROM sudjeluje AMK GUŠTERI iz Siska kako bi omogućili što bolju sigurnost biciklistima.

U Sisku,31.08.2022 Tajnik kluba BK RODA

Miroslav Brajenović

098/ 9357-071

Sljedeći Događaj

FREESTYLE BMX SHOW SISAK

17
ruj
01
sij