preloader
Back to Accommodation

OPG LUKAČ – Izletište i sobe Zeleni put

Share

OPG LUKAČ

Gornji Brinjani 63

44 320 Kutina

044 / 652-692

098 / 1376 663

Get directions Get directions

Izletište Lukač nalazi se u zaseoku Brinjani ( općina Kutina ), okruženo pašnjacima, šumom i prekrasnim pogledom na Moslavačko gorje.

Posjed je veličine 10 ha i na njemu je tradicionalna niskoprizemna Moslavačka kuća sa tremom izgrađena od hrastovine u tradicijskom stilu Moslavine. Izgrađenea je nakon I sv. rata . Očuvanje tradicijske baštine, autohtone domaće kuhinje i običaja, te domaća hrana iz organskog uzgoja, temelji su našeg domaćinstva. Hrana koju poslužujemo uglavnom potječe iz vlastite proizvodnje i iz okolnih poljoprivrednih gospodarstava, a jela pripremamo prema tradicionalnim receptima naše obitelji i našega kraja.

Domaći kruh, kiflice i gibanice,domaći naresci : češnjovke, dimljena šunka, špek i čvarci.,moslavačka kotlovina, jela od divljači, Jela sa ražnja. Razni vegetarijanski specijaliteti. Domaće slastice : štrudle, pite i makovnjače.

Nalazimo se pod obroncima Moslavačke Gore, u neposrednoj blizini parka prirode Lonjsko polje (15km) do prijamnog centra ulaz u Lonjsko polje – istok. Grad Kutina (7 km) je sa naše južne strane dok je grad Garešnica ( 12 km) sa naše sjeverne strane.
U svom restoranu nudimo specijalitete moslavačke kuhinje te kvalitetna domaća vina.
Na usluzi je i sala za razne domjenke, ručkove, krštenja, manje svadbe i ostale prigode, kapaciteta do 60 osoba.

Pokraj objekta (10 min. hoda) nalazi se jezero te zelena površina uređena za šetnje a ujedno pogodna i za dječje igre,kampiranje i roštilj na otvorenom.Dolazak do jezera moguć je pješačkom stazom kroz prirodu ili vozilom pomakadam cestom .

Takodjer nudimo i usluge smještaja u lijepo uređenim sobama dvokrevetnim i trokrevetnim. Bilaz

U vlasništvu O.P.G. Lukač nalazi se nasad jabuka sa raznovrsnim sortama modernog konvencijalnog uzgoja. Vršimo edukaciju gostiju , predškolske i školske djece o tipovima uzgoja,proizvodnji,zaštiti,važnosti jabuke za čovjekovo zdravlje i objašnjavamo nutritivnu vrijednost jabuke.rvats

Dajemo uslugu škole u prirodi za mlađe i starije uzrasti…