preloader
Back to Accommodation

EKO ETNO SELO STRUG

Share

UPOZNAVANJE S KONJIMA I JAHANJE
Na imanju žive i naši prekrasni konji. Tijekom boravka moguće je družiti se i upoznavati s konjima, hraniti ih i šetati. Jahači sa završenim jahačkim tečajevima mogu samostalno jahati, a organiziramo i jahanje u prirodi i škole jahanja.

Za sve želje i informacije oko jahanja obavezan je telefonski dogovor.

BIRDWATCHING

PROMATRANJE PTICA
Promatranje ptica – birdwatching je sve popularnija aktivnost u svijetu. U Europi ima preko 8 milijuna registriranih članova udruga ljubitelja ptica. U Lonjskom polju se gnijezdi ili zimuje preko 250 vrsta ptica, stoga je ono jedno od najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, tzv. IBA područje (Important Bird Area). Ljubiteljima promatranja ptica koji borave na našem imanju možemo ponuditi nekoliko lokacija za promatranje ptica:

LOKACIJE
Prvo europsko selo roda Čigoč
Ulaz u retenciju Lonjskog polja u Kratečkom i Mužilovčici
Rukavac Tišina-Mužilovčica
Osekovsko polje
Poganovo polje
Ribnjaci Lipovljani
Ornitološki rezervati Krapje Đol i Rakita
Vodotok rijeke Save
RAZNOLIKOST ŽIVOTINJSKIH VRSTA

LOV I RIBOLOV
Za vrijeme boravka na Ekoetno selu Strug moguće je opustiti se i uživati u ribolovu na rijekama Strug, Sava i Una. Ovo jedinstveno prirodno okruženje mamac je svakom rekreativnom ribiču kojem se nudi bogat ulov štuke, šarana, soma, smuđa, amura, deverike, linjaka , a na rijeci Uni, biseru Hrvatske, mogu se loviti i mladica, mrena, i druge ribe brzih rijeka. Za kupnju dnevne dozvole za rekreacijski ribolov možete se obratitit našoj recepciji. U mogućnosti smo vam organizirati i čamac te pratitelja po potrebi. Dođite, opustite se i ostvarite svoj ribički san! Bistro.

Ekoetno selo Strug nalazi se na lovištu Opeke, te graniči s lovištima Trstika i Puska. Od stalnih vrsta divljači ovdje nalazimo jelena, srnu i divlju svinju, a od sitne divljači tu su zec, lisica, lasica … kao i mnogim lovcima interesantne ptice – fazan, prepelica, trčka, divlja patka, divlja guska i ostale. Za dogovore oko termina i uvjeta lova nazovite jer vam u suradnji s vlasnicima lovišta i Hrvatskim lovačkim savezom možemo organizirati lov po vašoj želji. Cijene lova i smještaja su povoljne, naročito za strane goste. Lovci, dobra kob!
OSTALE AKTIVNOSTI

ŠETANJE BESPUĆIMA LONJSKOG POLJA
Svi koji posjete Ekoetno selo imaju priliku prošetati dvjema prekrasnim povijesnim stazama: “Stazom graničara” i “Teninom stazom”.

VOŽNJA ČAMCIMA
Svi koji su se provozali čamcem po Strugu, oduševljeni su ljepotom, nedirnutom prirodom i ugođajem. Ponesite fotić ili ribički štap i opustite se. Čamce i kanue imate u našoj ponudi.

VOŽNJA BICIKLOM
Poseban rekreativni doživljaj nude šest vrlo atraktivnih biciklističkih ruta (u ukupnoj dužini 310 km) koje povezuju posavski koridor Lonjskog polja s rijekom Unom i Moslavinom.


DJEČJE IGRALIŠTE
Djeci je, pored ostalih aktivnosti, dostupno i dječje igralište.

BADMINTON, ODBOJKA, MALI NOGOMET
Za one koji više vole sportske aktivnosti od šetanja ili plovidbe, u ponudi imamo badminton, odbojku i mali nogomet.

LUK I STRIJELA
Ako se nikad niste okušali u gađanju mete s lukom i strijelom, u Ekoetno selu Strug imate i tu priliku.