„ SISAK – EUROPSKI GRAD SPORTA“, tema je ovogodišnjeg Sajma cvijeća u organizaciji Grada Siska, Doma kulture KKV i TZG Siska.

Tradicionalna gradska cvjetna manifestacija održavat će se od 6. do 12. svibnja na prostoru Šetališta Vladimira Nazora.

Prvi sisački sajam cvijeća postavljen je davne 1967 . godine u prostoru Vatrogasnog doma Sisak. Glavni je inicijator bio Ivica Kovačić, sisački novinar koji je uz pomoć  Srećka Steinburga i Turističkog društva Sisak, a po uzoru na sajam u Zagrebu okupio domaće i inozemne cvjećare i proizvođače bilja i cvijeća.

Sajam cvijeća, održava se na predivnom mjestu u Gradskom parku kod Starog mosta. Impresionira posjetitelje bogatstvom izloženog cvjetnog sadržaja i sigurno je razlogom novih posjeta ovom prelijepom gradu.

Cilj Sajma cvijeća je poticanje i animiranje ljudi na uređenje svojih okućnica, balkona, dvorišta, vrtića i škola te stvaranje kulture uređenja prostora svoga svakodnevnog življenja. Sajam cvijeća želi privući što više posjetitelja i pružiti im zanimljiv popratni program.

Posjetitelji svake godine mogu razgledati bogatu ponudu izlagača, a osim cvjetne ponude Sajam nudi i  ispreplitanje kulturno – umjetničkog, edukativnog i zabavnog  programa.

Na Sajmu sudjeluju  floristi, hortikulturisti, proizvođači i prodavači rukotvorina i prehrambenih proizvoda.

U lipnju 2002. godine u Velikom Kaptolu, Turistička zajednica grada Siska i Grad Sisak obnovili su „Sajam cvijeća“, prepoznavši ga kao zanimljiv turistički projekt.

Privacy Preference Center