SISAK – U Sisku je uz inicijativu Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije osnovan Biciklistički savez Sisačko-moslavačke županije koji čine četiri kluba: BK „Roda“ – Sisak, BK „Bikearound“ – Petrinja, RBU „Labudovi“ – Sisak i BK „Kutina“.

Za prvog predsjednika novoosnovanog Saveza izabran je Alen Pereković, uz kojeg su u Upravnom odboru: dopredsjednik Saša Paripović, tajnik Davor Rosandić, te članovi Anita Arbanas i Miroslav Brajenović.

Nakon izbora predsjednik Alen Pereković se zahvalio na povjerenju, te je kazao: „Zahvaljujem svima koji su mi ukazali ovo povjerenje i nadam se da ću ga opravdati. Sam tu ne mogu ništa i ovim osnivanjem Saveza nadam se da ću ja vama i vi meni pomoći da puno bolje potaknemo razvoj cikloturizma, rad s mladima, ali i sportske aktivnosti kroz sam biciklizam i da ga pokušamo vratiti barem djelomično na ono što je bio početkom 20. stoljeća.“

Biciklistički savez će zajedno s TZSMŽ sudjelovati u razvoju cikloturizma i obogatiti turistički ponudu kontinentalnog turizma.

 

Privacy Preference Center