U koordinaciji Turističke zajednice grada Kutine i Športskog centra Kutina, a pod pokroviteljstvom Grada Kutine, u vremenu od 15.06. – 02.09. održavati će se manifestacija Kutinsko ljeto. Organizatori događanja u sklopu Kutinskog ljeta su udruge, sportski klubovi i ustanove grada Kutine.

 

Kulturno – zabavno ljeto

 

Ljetni program u Kutini obiluje brojnim kulturno-zabavnim događanjima. Organizatori ovih događanja su udruge, sportski klubovi i ustanove grada Kutine.

 

U program Kutinskog ljeta uskočite 15. lipnja prvim kupanjem na gradskom bazenu! Ova ljetna priča nastaviti će se sve do početka rujna kada ćemo moto susretima MK Vilenjaci Kutina zatvoriti ovogodišnje Kutinsko ljeto.

 

U programu ljeta će se moći naći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnijih događanja, kao što su let balonom iznad Lonjskog polja ili Extreme day, World tour koji obuhvaća auto drift, motocross freestyle i stunt show.

 

Kao i dosadašnjih godina, program je prilagođen i našim najmlađim posjetiteljima, koji će i ove godine moći uživati u programu Ljetne razbibrige u parku kestena (svake srijede u mjesecu srpnju), festivalima za djecu, od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukebox-a Kutina u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

 

Prvih 15 dana ljeta, zatvorit će se popularnom manifestacijom Petrovo – slavlje kutinsko ( 29 – 30. lipnja), događanjem kojime Kutina slavi vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Možda se vremena mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina pučkog okupljanja ostaje. Ovogodišnje Petrovo – slavlje kutinsko svojim glazbenim nastupima obilježit će TS Gazde i Mia Dimšić.

Sportsko ljeto

 

U koordinaciji Športskog centra Kutina i u organizaciji sportski klubovi grada, održati će se i Kutinsko sportsko ljeto koje obiluje brojnim sportskim natjecanjima u malom nogometu, streličarstvu, stolnom tenisu, odbojci, vaterpolu, košarci, boćanju. Ovogodišnji sportski program će trajati u vremenu od 17.06. – 26.08. iz kojeg valja istaknuti Trofej Dinamo – Malonogometni turnir Kutina na kojem će se u vremenu od 18 – 25.06. tražiti prvi pobjednik kutinskog noćnog futsal turnira. Trofej Dinamo je natjecanje koje se održava u 4 županije i 4 grada, a kutinski turnir će biti jedna od stepenica na putu prema legendi, odnosno prema završnici turnira na Šalati.

 

Okusi ljeta

 

Kutinski ugostitelji pobrinuli su se za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta. U vremenu odvijanja događanja u svoju ponudu uvrstiti će koktele, kolače, sladoled, platu, palačinke, burger i drugo pod nazivom „Kutinsko ljeto“.

 

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini, destinaciji koju posjetitelji tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!

 

Više informacija na Internet stranici: www.turizam-kutina.hr

Službena facebook stranica: www.facebook.com/kutinskoljeto/

Privacy Preference Center