U godini obilježavanja 70. obljetnice rada Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca i Sisačko-moslavačke županije, 20. listopada 2018. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada 2018. u Rafinerijskom domu Sisak organizirlo je 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina .

Susret se odvijao u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Sisku. UZ HSK organizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, TZ Sisačko-moslavačke županije i KUD Mačkovec. Medijski pokrovitelji su bili SRCE TV, List Međimurje, Međimurske novine, Radio 1, Radio Čakovec, VTV – Varaždinska televizija, Radio Quirinus, RTV Banovina, Sisak.info i Sisački tjednik, a donatori Mlin i Pekare d.o.o. Sisak i KONTO-L Sisak  (Knjigovodstveni servis).

 

Na Susretu je nastupilo oko 900 folkloraša unutar 20 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Pravo sudjelovanja na 25. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 18 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 182 folklorne skupine; 6100 folklornih amatera diljem Hrvatske. Po održanim koncertima, stručno povjerenstvo u sastavu Ivica Ivanković, prof., Tomislav Habulin, mag. mus i Katarina Bušić, viša kustosica održalo je okrugle stolove sa sudionicima i dodijelilo Prvu, Drugu i Treću nagrada Hrvatskog sabora kulture u obje kategorije. Više informacija o Susretu pronađite na stranici www.hrsk.hr.

Privacy Preference Center