Seosko imanje “Stari Dud”

Golinja 123
44410 Gvozd

Tel: 044/888-555

Mob: 091/246-2001

kontakt@staridud.com

www.staridud.com

Nezaboravni doživljaj istinskog sela

Pedeset kilometara od Zagreba, i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, smjestilo se malo seoce Golinja, a u selu seosko imanje „Stari Dud“. Naziv je dobilo po starom stablu ispod čije krošnje se davnih dana savilo prvo ognjište toga sela, a koje nas i danas vabi svojom debelom hladovinom.

Imanje se prostire na preko 100 jutara, i na njemu ćete na jednom mjestu pronaći sve ono što je nekada krasilo svako bolje seljačko gospodarstvo: brojne šljivike i vinograde, nepregledne livade i pašnjake, izvore i šumske staze, miris sjena. Na gospodarstvu uzgajamo krave i ovce. Na vlastitoj ergeli držimo rasne konje. Oko nogu će vam se motati guske i patke, a u predvečerje ćete uživati gledajući naše jelene i košute kako izlaze na pašu.

„Stari Dud“ je nastao na temeljima sada već napuštenog sela u kojem žive još samo dva starosjedioca. „Otac“ obitelji Mraović napušta gradsku vrevu rodnoga Zagreba i svakodnevni stres dobro plaćenog poduzetnika, te se odlučuje posvetiti novom izazovu – poljoprivredi. Zajedno sa svojom suprugom te sinovima kreće u mini avanturu osmišljavanja ideje pitoresknog imanja kao iz stare bajke te pretvaranja te ideje u stvarnost.

Okrupnjavanjem nekoliko napuštenih gospodarstava te restauriranjem više starih drvenih kuća, formira se naselje koje sačinjavaju lovačka kuća sa vinsko-rakijskim podrumom ispred koje se ocrtava ognjište domaćinstva, apartmani i mini hotel namješteni u autohtonom stilu, nekoliko kuća za stanovanje, mini zoološki vrt za domaće životinje te gospodarske zgrade i objekti. U posebnoj kućici smjestio se i naš etno shop u gdje Vam nudimo za ponijet kući sve ono što mi na imanju sami proizvodimo: od domaćeg ovčjeg sira, suhe slanine, kobasice i čvaraka, pa do prirodnog jabučnog soka, džemova, vina i ljute šljivovice. Pored suvremenih blagodati za istinsko opuštanje, kao što su sauna i bazen, tu ćete zateći i stare kukuruzane, štale i sjenike, pecanu, siranu, krušnu peć i pušnicu. A za obiteljsko opuštanje, djecu ćete prepustiti igri na našem dječjem igralištu ili razgledavanju domaćih i divljih životinja.

Pored uobičajenih izleta u okolicu, bilo na konju ili na biciklu, traktorom ili fijakerom, prilagođenih za goste svih uzrasta i sklonosti, posebno smo se pripremili za „hedoniste“ koji će uživati u glasovitim specijalitetima domaće hrane spravljene u kuhinji „Tete Ljubice“, ili se pak krijepiti našom kapljicom uz zvuke domaćih tamburaša.
Nudimo još čitav niz drugih usluga i sadržaja, novosti i iznenađenja…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search