“Okusi Hrvatske” i u Sisačko-moslavačkoj županiji
Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije potpisala je u utorak 6.rujna 2016. godine ugovor s tvrtkom VALL042 iz Varaždina o suradnji pri projektu “Okusi Hrvatske” koji je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih tradicijskih jela i pića, brendiranje nositelja ponude, promociju i razvoj turističke ponude Sisačko-moslavačke županije.
Sudionici projekta su ugostiteljski objekti koji u suglasju s utvrđenim osnovnim standardima i pravilima u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina. Označavaju se standardiziranom pločom sa znakom i logotipom.
U suradnji i partnerstvu sa županijskim turističkim zajednicama dodijeljena su već 44 standarda objektima na području: Vukovarsko-srijemske županije (8), Varaždinske županije (13), Požeško-slavonske županije (8), grada Zagreba (1), i Krapinsko-zagorske županije (14), a u tijeku je proces dodijele standarda objektima na području Zagrebačke županije.
Do kraja ove godine standardom Okusi biti će obuhvaćeno 100-tinjak objekata s područja 10-tak županija, a tijekom 2017. planira se „pokriti“ sve hrvatske županije.
Od 1. rujna starta web portal okusi.hr, a tada se priprema i osnivanje Klastera – Okusi hrvatske tradicije. Daljnjom realizacijom projekta nastavlja se snimanje TV serijala Okusi (do sada su snimljene 22 epizode), pripremaju se zajednički promotivni materijali, oblikuje se posebna linija posuđa Okusi, oblikuju se turistički paket aranžmani i pripremaju novi turistički proizvodi i događanja (Dani Okusa, zajedničke prezentacije, godišnji susret…) a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske.