novo_ruho_naslovna

U četvrtak, 12.1.2017. u 12:00 sati u prostorijama TZG Siska, Rimska 13/a, Sisak, održana je prezentacija kuharice pod nazivom „Novo ruho autohtonih jela“.

Kuharica je rezultat zajedničkog rada Gradskog muzeja Sisak, Kulinarskog instituta Sisak i Turističke zajednice grada Siska. Kuharica je sufinancirana sredstvima TZ Sisačko-moslavačke županije i napravljena u formi turističke brošure te će se na taj način i dijeliti u Turističkom informativnom centru, TZG Siska. Izrada kuharice dio je šireg projekta koji su TZG Siska i Gradski muzej pokrenuli početkom prošle godine, a koji je uključivao etnografsko istraživanje te izložbu „U potrazi za najboljom kuhinjom: prepoznatljivost prehrane sisačkoga kraja“.
Nastavno na istraživanje i prikupljene starinske recepte kuhari Kulinarskog instituta su izradili recepte kojima su dali novo moderno ruho, primjereno današnjem načinu života i pripreme jela.
Želja partnera na ovom projektu je da ugostitelji koji djeluju u gradu Sisku prigrle mogućnost ponude autohtonih jela u svojim objektima te na taj način prezentiraju bogatu gastronomsku baštinu svojim gostima.

Kuahricu možete preuzeti ovdje.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search