3Čili petak – Tradicija Meksika u Kulinarskom Institutu Kul IN

Otkrijte bogatstvo okusa meksičke kuhinje, od enchilada i chili con carne sve do salsa i čili paprika. Pridružite nam se na gozbi okusa i boja te saznajte zašto je meksička kuhinja jedna od najomiljenijih na svijetu.

Vođeni željom za oblikovanjem vlastitog naslijeđa i tradicije, od postanaka pa sve do danas, svjetske kulture njeguju svoje osobitosti i prenose ih novim naraštajima. Iz bujice utjecaja kroz povijest se tako oformila i do danas zadržala meksička kuhinja, šireći svoje pikantne okuse, jarke boje i specifične mirise u gotovo svaki kutak gastronomske karte svijeta. U želji da vam prenesemo dio naslijeđa Meksika, pozivamo vas da nam se pridružite na radionici meksičke kuhinje u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, 44 010 Sisak) koja će se održati u petak, 16. ožujka 2018. godine.
Radionicu će voditi znanstvenik i docent Dubravko Babić, strastveni zaljubljenik u meksičku kuhinju i čili paprike koje je otkrio otkako živi u Kaliforniji, već više od pola svog života. Djelić svog dugogodišnjeg istraživanja i uživanja u ovoj svjetskoj kuhinji, jednoj od najutjecajnijih na području Kalifornije, predstavit će u Kul IN-u.
Voditelj radionice: Dubravko Babić
Vrijeme održavanja radionice: 16. ožujka 2018. godine, od 15 do 18 sati
Mjesto održavanja radionice: Kulinarski Institut Kul IN; Capraška ulica 12, 44 010 Sisak

Meksička kuhinja

Jedna od najutjecajnijih kuhinja svijeta, meksička, svoju je dugu povijest krenula graditi još u vrijeme drevnih Maya, a svoj razvoj nastavila je putem španjolskih osvajača. Dugi niz stoljeća, europski, pa čak i afričkih i azijskih utjecaji, rezultirali su raznovrsnim lokalnim osobitostima. Meksička kuhinja vrlo je važan aspekt kulture, društva i tradicije. Upravo iz tih, ali i mnogih drugih razloga, ona se danas nalazi na popisu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.
Pripremat će se: Enchilade s piletinom, Chili Con Carne, Guacamole

Čili paprike

Pojam čili paprike vrlo je širok, posebice kada uzmemo u obzir činjenicu da samo u Meksiku postoji preko 140 različitih vrsta. Poznate diljem svijeta, potekle iz Meksika, čili paprike plod su biljke iz roda Capsicum, a dolaze u raznim oblicima, veličinama, bojama i intenzitetima. Ono po čemu ih najčešće rangiraju, upravo je njihova ljutina koja varira ovisno o koncentraciji capsaicina, tvari koja pali jezik pa čak i tjera suze na oči.
Predstavit će se: Serrano, Jalapeño, Poblano, Chile guajillo, Pequin, Chile de arbol, Chipotle, Chile negro ili Pasilla, Ancho chile.
Radionice su otvorene za javnost. Broj mjesta je ograničen, a kako biste si na vrijeme rezervirali prisustvo na radionici prijaviti se može putem
e-maila info@kulinst.com te na brojeve telefona 044/ 538 880.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?