3Čili petak – Tradicija Meksika u Kulinarskom Institutu Kul IN

Otkrijte bogatstvo okusa meksičke kuhinje, od enchilada i chili con carne sve do salsa i čili paprika. Pridružite nam se na gozbi okusa i boja te saznajte zašto je meksička kuhinja jedna od najomiljenijih na svijetu.

Vođeni željom za oblikovanjem vlastitog naslijeđa i tradicije, od postanaka pa sve do danas, svjetske kulture njeguju svoje osobitosti i prenose ih novim naraštajima. Iz bujice utjecaja kroz povijest se tako oformila i do danas zadržala meksička kuhinja, šireći svoje pikantne okuse, jarke boje i specifične mirise u gotovo svaki kutak gastronomske karte svijeta. U želji da vam prenesemo dio naslijeđa Meksika, pozivamo vas da nam se pridružite na radionici meksičke kuhinje u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, 44 010 Sisak) koja će se održati u petak, 16. ožujka 2018. godine.
Radionicu će voditi znanstvenik i docent Dubravko Babić, strastveni zaljubljenik u meksičku kuhinju i čili paprike koje je otkrio otkako živi u Kaliforniji, već više od pola svog života. Djelić svog dugogodišnjeg istraživanja i uživanja u ovoj svjetskoj kuhinji, jednoj od najutjecajnijih na području Kalifornije, predstavit će u Kul IN-u.
Voditelj radionice: Dubravko Babić
Vrijeme održavanja radionice: 16. ožujka 2018. godine, od 15 do 18 sati
Mjesto održavanja radionice: Kulinarski Institut Kul IN; Capraška ulica 12, 44 010 Sisak

Meksička kuhinja

Jedna od najutjecajnijih kuhinja svijeta, meksička, svoju je dugu povijest krenula graditi još u vrijeme drevnih Maya, a svoj razvoj nastavila je putem španjolskih osvajača. Dugi niz stoljeća, europski, pa čak i afričkih i azijskih utjecaji, rezultirali su raznovrsnim lokalnim osobitostima. Meksička kuhinja vrlo je važan aspekt kulture, društva i tradicije. Upravo iz tih, ali i mnogih drugih razloga, ona se danas nalazi na popisu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.
Pripremat će se: Enchilade s piletinom, Chili Con Carne, Guacamole

Čili paprike

Pojam čili paprike vrlo je širok, posebice kada uzmemo u obzir činjenicu da samo u Meksiku postoji preko 140 različitih vrsta. Poznate diljem svijeta, potekle iz Meksika, čili paprike plod su biljke iz roda Capsicum, a dolaze u raznim oblicima, veličinama, bojama i intenzitetima. Ono po čemu ih najčešće rangiraju, upravo je njihova ljutina koja varira ovisno o koncentraciji capsaicina, tvari koja pali jezik pa čak i tjera suze na oči.
Predstavit će se: Serrano, Jalapeño, Poblano, Chile guajillo, Pequin, Chile de arbol, Chipotle, Chile negro ili Pasilla, Ancho chile.
Radionice su otvorene za javnost. Broj mjesta je ograničen, a kako biste si na vrijeme rezervirali prisustvo na radionici prijaviti se može putem
e-maila info@kulinst.com te na brojeve telefona 044/ 538 880.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search