3 Suncokreta ruralnog turizma – Sisačko-moslavačkoj županiji

 

U ponedjeljak 19. prosinca 2016. godine održana je  četvrta dodjela nacionalne turističke nagrade „Suncokret ruralnog turizma“. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma. Ideja vodilja u realizaciji projekta je zaštita i očuvanje hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske.

 

Etno selo Stara Lonja iz Lonje – Park prirode Lonjsko polje dobila je Zlatnu povelju u kategoriji Poduzetnici u ruralnog turizmu.

Rezultat je to dugogodišnjeg predanog rada na poboljšanju i razvoju turističke ponude na imanju Etno selo Stara Lonja. Ovo je zasigurno poticaj za daljnji rad na razvoju turizma u selu Lonja.

 

Posebno priznanje za povezanost tradicionalne obnove i modernog doživljaja dobila je REPUŠNIČKA KLET Daria Koheka iz Kutine.

Restoran i odmorište smješteno je na mirnom dijelu mjesta Repušnice u vinskim cestama Moslavačkog gorja, s naglaskom obnove u tradicijskom stilu. Idealno je mjesto za odmor i druženje.

 

Posebno priznanje za oživljavanje tradicijskog načina pripreme bundeve KOSTAJNIČKE PLETENICE dobio je OPG LOVRO LENAC iz Hrvatske Kostajnice.

U gradu podijeljenom između dvije države, u kojem se održava i poznata manifestacija Kestenijada, nalazi se obitelj koja se već više od sto godina bavi proizvodnjom buča, a u tom mjestu poznate su i kao „Kostajničke pletenice“, koje je turistička zajednica proglasila i suvenirom toga grada.

 

Vjerujemo da će ovo biti poticaj i drugim seoskim domaćinstvima koji se bave turizmom na području Sisačko-moslavačke županije da poboljšaju svoju turističku ponudu te budu kandidirani za ovu prestižnu nagradu.

tomislav-smoljanovic

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search