Vinske ceste poseban su oblik prodaje proizvoda vinorodnog područja gdje seoska gospodarstva, vinogradari te ostali sudionici udruženi zajedno pod nazivom Vinske ceste prodaju svoje proizvode, posebice vina i tradicionalna jela iz područja u kojem se nalaze. Ono što ih čini posebnim svakako je priroda kroz koju ceste prolaze te prirodne, kulturne i tradicijske vrijednosti koje obuhvaćaju.

Moslavina je poznati vinogradarski kraj gdje je uzgoj vinove loze započeo još u rimsko doba, a tradicija uzgoja zadržala se sve do danas. Ona je domovina autohtonih vina moslavac i škrlet koji je ujedno i najtraženiji jer uspijeva samo u Moslavini , te vina bijeli pinot, rizling (graševina) i od crnih frankovka.

Moslavačke vinske ceste između Popovače i Kutine nude u brojnim kletima degustaciju i prodaju svojih vina u buteljama ili direktno iz bačve. Osim uživanja u vinima, ponosni vlasnici nude i zakusku od domaćih specijaliteta.
Posjet vinskim cestama Moslavine nudi poseban doživljaj i zasigurno će ostati u sjećanju svakome tko posjeti ovaj vinorodni kraj u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

 

Privacy Preference Center