Lokalna ruta PPLP 01 obuhvaća mjesta: Selište Sunjsko, Sunja, Vedro Polje, Graboštani i Majur. Spaja se na SMŽ 03. Promet je slabog intenziteta pa možete uživati u netaknutoj prirodi zelene Banovine.
Duljina rute: 23.7 km

Opis rute:
Od Save do Une, od nizine sunjske Posavine i pogleda na Lonjsko polje s druge strane, od Selišta Sunjskog, preko Sunje, kroz Vedro polje i Graboštane do Majura, do blagih i prelijepih brežuljaka iza kojih teče jedinstvena rijeka, ljepotica Una i pruža se pogled na predivnu dolinu, na Pounje i na susjednu Bosnu i Hercegovinu.
Ova „Prečica od Save do Une“ nudi Vam 24 km izuzetno raznolike ceste, ravnog, nizinskog puta od Save, kroz mirna i gusto zbijena naselja do brdovitog kraja, obrubljenog seoskim kućama, malo udaljenijim jedna od druge, otvorenim prostorom i nepreglednim šumama Banovine i Pounja.
Dva ili tri malo zahtjevnija uspona, tek da Vam postave izazov, manji napor koji će biti nagrađen prekrasnim pejzažima na sve strane.
S Lokalne ruta PPLP 01 možete produžiti na županijske rute 02 i 03, možete kamo god Vi želite, a usput razgledajte, jer na ovoj ruti morate vidjeti…

Morate vidjeti:
Selište Sunjsko, predgrađe Sunje, neodvojivo vezano sa Sunjom, čine zapravo zanimljivu cjelinu.
Sunja, slikovito posavsko mjesto na raskrižju putova za Sisak, Hrvatsku Dubicu i Hrvatsku Kostajnicu, uspavani gradić, u sjeni župne crkve Svete Magdalene sa zadovoljstvom i prirodno, domaćinski dočekuje goste. Nakon Vedrog Polja, mjesta koje se tek turistički budi, skrenut ćete desno, do prvog strmijeg uspona i kroz Graboštane i vikendaška sela prije, doći u Majur, sjedište istoimene općine. U Majuru buja obilje domaćih proizvoda, nudi se putniku domaća hrana, pletu se košare, smiješe Vam se tradicionalno gostoljubivi ljudi ovog dijela Sisačko-moslavačke županije.

Galerija slika:

Preuzimanje:
PPLP 01 (.gpx)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search