Eko etno selo Strug

Plesmo 26
44325 Krapje

Tel: 044/611-212

info@ekoetno-selo-strug.hr

www.ekoetno-selo-strug.hr

Upoznavanje s konjima i jahanje

Na imanju žive i naši prekrasni konji. Tijekom boravka moguće je družiti se i upoznavati s konjima, hraniti ih i šetati. Jahači sa završenim jahačkim tečajevima mogu samostalno jahati, a organiziramo i jahanje u prirodi i škole jahanja.

Za sve želje i informacije oko jahanja obavezan je telefonski dogovor.

BIRDWATCHING

Promatranje ptica

Promatranje ptica – birdwatching je sve popularnija aktivnost u svijetu. U Europi ima preko 8 milijuna registriranih članova udruga ljubitelja ptica. U Lonjskom polju se gnijezdi ili zimuje preko 250 vrsta ptica, stoga je ono jedno od najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, tzv. IBA područje (Important Bird Area). Ljubiteljima promatranja ptica koji borave na našem imanju možemo ponuditi nekoliko lokacija za promatranje ptica:

Lokacije

  • Prvo europsko selo roda Čigoč
  • Ulaz u retenciju Lonjskog polja u Kratečkom i Mužilovčici
  • Rukavac Tišina-Mužilovčica
  • Osekovsko polje
  • Poganovo polje
  • Ribnjaci Lipovljani
  • Ornitološki rezervati Krapje Đol i Rakita
  • Vodotok rijeke Save

RAZNOLIKOST ŽIVOTINJSKIH VRSTA

Lov i ribolov

Za vrijeme boravka na Ekoetno selu Strug moguće je opustiti se i uživati u ribolovu na rijekama Strug, Sava i Una. Ovo jedinstveno prirodno okruženje mamac je svakom rekreativnom ribiču kojem se nudi bogat ulov štuke, šarana, soma, smuđa, amura, deverike, linjaka , a na rijeci Uni, biseru Hrvatske, mogu se loviti i mladica, mrena, i druge ribe brzih rijeka. Za kupnju dnevne dozvole za rekreacijski ribolov možete se obratitit našoj recepciji. U mogućnosti smo vam organizirati i čamac te pratitelja po potrebi. Dođite, opustite se i ostvarite svoj ribički san! Bistro.

Ekoetno selo Strug nalazi se na lovištu Opeke, te graniči s lovištima Trstika i Puska. Od stalnih vrsta divljači ovdje nalazimo jelena, srnu i divlju svinju, a od sitne divljači tu su zec, lisica, lasica … kao i mnogim lovcima interesantne ptice – fazan, prepelica, trčka, divlja patka, divlja guska i ostale. Za dogovore oko termina i uvjeta lova nazovite jer vam u suradnji s vlasnicima lovišta i Hrvatskim lovačkim savezom možemo organizirati lov po vašoj želji. Cijene lova i smještaja su povoljne, naročito za strane goste. Lovci, dobra kob!

Ostale aktivnosti

Šetanje bespućima Lonjskog polja

Svi koji posjete Ekoetno selo imaju priliku prošetati dvjema prekrasnim povijesnim stazama: “Stazom graničara” i “Teninom stazom”.

Vožnja čamcima

Svi koji su se provozali čamcem po Strugu, oduševljeni su ljepotom, nedirnutom prirodom i ugođajem. Ponesite fotić ili ribički štap i opustite se. Čamce i kanue imate u našoj ponudi.

Vožnja biciklom

Poseban rekreativni doživljaj nude šest vrlo atraktivnih biciklističkih ruta (u ukupnoj dužini 310 km) koje povezuju posavski koridor Lonjskog polja s rijekom Unom i Moslavinom.

Dječje igralište

Djeci je, pored ostalih aktivnosti, dostupno i dječje igralište.

Badminton, odbojka, mali nogomet

Za one koji više vole sportske aktivnosti od šetanja ili plovidbe, u ponudi imamo badminton, odbojku i mali nogomet.

Luk i strijela

Ako se nikad niste okušali u gađanju mete s lukom i strijelom, u Ekoetno selu Strug imate i tu priliku.

Plesmo 26
44325 Krapje

Tel: +385(0)44-611-212

www.ekoetno-selo-strug.hr

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search