O duhovnosti, kulturi i tradiciji nekog područja ili regije, pored sakralne i spomeničke baštine, govori i njezina autohtona kuhinja kao dio kulturnog identiteta. Današnja turistička kretanja donose i neke nove turiste koji žele probati domaću kuhinju, autohtone namirnice i sam način pripreme jela, te sve više traže i sljubljivanje s vinom u cjelovitu ponudu.

Zbog toga je Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa HGK – županijskom komorom Sisak, izradila ovu brošuru u kojoj ćete naći, prema prijedlogu Županijskog kuharskog saveza, tradicionalna jela s receptima i načinom priprave, kao i vina, te vinare iz ovoga kraja. Unašoj Županiji nalazi se nešto što je u svijetu teško pronaći, a to je mesna industrija «Gavrilović», koja se može pohvaliti posebnom obiteljskom tradicijom koja povezuje osam generacija iste obitelji. Njihova vjernost tradiciji i predanost kvaliteti, omogućila je Gavrilovićevim specijalitetima, skoro dva stoljeća, vodeću poziciju na tržištu mesnih delikatesa.

Ova brošura nije zamišljena kao klasična kuharica, već kao vodič kroz jela i fotografije naše slikovite Županije sa željom buđenja interesa potencijalnih turista za posjetom ovom očuvanom kraju i kušanjem tradicionalnih jela i autohtonih sorti vina…

Dobro došli i neka Vam bude uslast!

 

Autohtona jela

Privacy Preference Center